Як зробити самогон у домашніх умовах?
Самогон – це міцний алкогольний напій, який готують у домашніх умовах. Приготувати його легко. Для цього потрібно лише знати рецепт і мати простий набір девайсів. Якщо використовувати додаткові компоненти, можна зробити аромат та смак напою більш вишуканим та незвичайним. Але новачкам насамперед варто вивчити базовий рецепт та освоїти теоретичні знання, відточити їх на практиці. Як приготувати самогон у домашніх умовах – дізнаєтеся далі у статті.
Обладнання для самогоноваріння
Щоб приготувати самогон, знадобляться сітка Панченкова та спеціальні елементи для самогонного апарату, які можна придбати в інтернет-магазині. Широкий асортимент обладнання для домашніх винокурів дозволить обрати саме те, що потрібно. Самогонні апарати можна вибрати будь-якого розміру, форми, з будь-якого матеріалу.
Умільці можуть зробити таке обладнання самостійно із підручних матеріалів. Для цього можна взяти великий бідон та тен, змійовик у вигляді трубки. В даному випадку дистилятор підключають до проточної води для охолодження.
Багато самогонників роблять апарати з бідона для молока та пральної машинки радянського зразка. В даному випадку машинка зі змійовиком виконуватиме функцію охолодження, а бідон – дистилятора. Але найбезпечніший і найправильніший варіант – купити побутовий дистилятор.
Залишається головне – дізнатися, як приготувати брагу для самогону. Адже саме від неї залежить смак, аромат, а отже – і якість алкоголю.
Як зробити самогон: класичний рецепт браги та етапи заквашування
Більшість людей помилково думають, що приготувати хорошу брагу нескладно, але насправді стикаються з багатьма проблемами в процесі приготування. Погана спиртовмісна основа псує смак і аромат напою, робить його недостатньо міцним.
Щоб приготувати якісну брагу, потрібно відповідально підійти до кожного етапу процесу і знати, скільки потрібно дріжджів для самогону. У стандартному рецепті наведені такі пропорції: 0,5 кг дріжджів, 8000 гр цукрового піску, 24 літри води. Найкраще використовувати мокрі дріжджі. У разі використання сухих пропорція змінюється. Скільки глюкози додати для приготування алкогольного напою, теж варто прорахувати заздалегідь.
Щоб отримати смачний, якісний, прозорий самогон, необхідно:
-
Налити теплу воду в попередньо підготовлену чисту ємність потрібного об'єму.
-
Розчинити у воді 5000 г цукру.
-
Подрібнити мокрі дріжджі, розчинити їх в рідині, добре перемішати.
-
Закрити кришкою ємність, загорнути для термоізоляції.
-
Через 24 години досипати цукровий пісок, який залишився, добре перемішати.
Очищення алкогольного напою
Більшість самогонників, відточивши навички приготування самогону класичного, приступають до виготовленя вишуканіших видів алкоголю. Небагато терпіння, фантазії, часу та зусиль і їм вдається створити смачний, якісний та незвичайний напій.
Мутний самогон із неприємним запахом навряд чи межа мрій любителів алкоголю. Після приготування домашнього алкогольного напою потрібно зайнятися питанням його очищення, надати йому потрібного градусу. Деякі віддають перевагу напою з міцністю 35-37°, інші - міцності понад 43°.
Щоб продукт був прозорим і не мав сторонніх запахів, його потрібно очистити. В даному випадку купити хороший самогонний апарат недостатньо, необхідно після вигонки провести додаткові маніпуляції для очищення і фільтрації, використовуючи, наприклад, кокосове вугілля або спеціальні сорбенти.
Так, можна отримати смачний, прозорий самогон без шкідливих домішок.
- Що собою являє апарат для дистиляції ➠ Принцип роботи та пристроїв ➠ Читайте рекомендації в блозі інтернет-магазину Samogray.Що таке дистилятор - принцип роботи - Samogray
- Який найкращий Закаточний ключЯкий закаточний ключ кращий?